Senoeni - Strips & Meer door Margreet R. de Heer
home    strips    cartoons    illustraties    webcomic    nieuws    biografie    winkel    engels    blog    contact
welkom


sdv
Op 12 oktober 2017 ben ik uitgeroepen tot Stripmaker des Vaderlands! Een eervolle functie die ik de komende drie jaar mag vervullen en die inhoudt dat ik in de media de Nederlandse Strip mag vertegenwoordigen, strips ga maken over nationale aangelegenheden, en mij ga inzetten voor meer gebruik van strips in het onderwijs.

Zij stript!
In juli 2017 werd bekend gemaakt dat ik één van de genomineerden was voor de titel Stripmaker des Vaderlands! Ik heb een pagina gemaakt waarop ik mijn verkiezingscampagne bijhield.

Fijne Vrienden
Juli 2017:
als kadootje voor het Vaderland (en om mensen te bewegen op mij te stemmen als Stripmaker des Vaderlands) heb ik mijn stripboek Fijne Vrienden geheel online gezet.

Doelen
Eindelijk toegevoegd:
de Nederlandse vertaling van mijn strip over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen!

stand-up
In maart 2017 ben ik begonnen met een spannende nieuwe hobby: stand-up comedy! En natuurlijk moeten daar ook strips over gemaakt worden...

Liefde in Beeld
In februari 2017 verscheen Liefde in Beeld, een leuk kleurrijk boek over alle ins en outs van liefde, vol tips (onder andere over daten en liefdesverdriet) en inkijkjes in het liefdesleven van Margreet en Yiri.

De presentatie vindt plaats in boekhandel Scheltema te Amsterdam, op donderdag 9 februari om 17.00.

Kerkraam
Van 30 april t/m 16 juni 2016 was in de Sint Bavokerk te Haarlem een expositie van mijn strip- en illustratiewerk te zien. Pronkstuk hierin was een bijna drie meter hoge print van het Kerkraam van Broederschap, dat daarna een permanente plek heeft gekregen in het St. Antoniuscollege te Gouda.

Ds. de Heer
April 2016:
toegevoegd aan de site: een pagina over de strip Dominee de Heer.

Alexander
In januari 2016 werd op de site BooxAlive.nl mijn strip over Alexander de Grote geplaatst. Die tekende ik eigenlijk voor mijn boek Wereldheerschappij in Beeld, maar kreeg daarin uiteindelijk toch geen plaats. BooxAlive is gespecialiseerd in stripverhalen over de klassieken, en ik ben blij en trots dat Alexander er nu tussen staat.

P&S November 2015: in het blad Predikant&Samenleving (waarvoor ik de strip Dominee de Heer teken) is een prachtig interview verschenen.

wereldheerschappij In oktober 2015 is Wereldheerschappij in Beeld verschenen!

webcomic April 2015 - ik start een nieuwe webcomic in het engels!


Stripboek voor Meermanno In September 2013 startte in Museum Meermanno in Den Haag de tentoonstelling Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal. Voor deze bijzondere expo mocht ik de publieksbrochure tekenen - een stripboek over de stripgeschiedenis!

Alleen verkrijgbaar bij Meermanno, zolang de tentoonstelling loopt (van 28 september t/m 12 januari).

Wetenschappen in Beeld is nu ook verkrijgbaar in het engels, als Science: a Discovery in Comics.

Filosofia Filosofie in Beeld is nu ook verkrijgbaar in het portugees, als Filosofia em quadrinhos para principiantes.

Wetenschappen in Beeld Wetenschappen in Beeld, de opvolger van Filosofie in Beeld en Religie in Beeld, ligt sinds oktober 2012 in de winkels! Bij mij kunt u gesigneerde exemplaren bestellen.

Meer informatie hier.

Blog In augustus 2012 is de engelstalige versie van Filosofie in Beeld uitgebracht in de U.S, bij NBM Publishing onder de titel Philosophy: a Discovery in Comics.

In september 2013 verschijnt de Amerikaanse vertaling van Wetenschappen in Beeld - Science: a Discovery in Comics.

NBM heeft me op hun site een plekje gegeven voor een eigen (engelstalig) blog, waarop ik regelmatig post.