Strips & Meer door Margreet R. de Heer
home    strips    cartoons    illustraties    webcomic    nieuws    biografie    winkel    engels    blog    contact


Liefde in Beeld

Liefde in Beeld

In februari 2017 verscheen bij Uitgeverij Meinema het stripboek Liefde in Beeld, door Margreet de Heer (tekst en tekeningen) en Yiri T. Kohl (kleur) - 128 pagina's, full-color.
ISBN 978 90 211 7040 4

---

- inhoud
- doelgroep
- over de makers
- de Pers
- bestel een gesigneerd exemplaar

Inhoud

Dit boek, door een heterosexuele, blanke tekenares, begint met de volgende disclaimer:

Liefde in Beeld
...en geeft daarmee meteen al aan dat dit boek een heel brede en inclusieve kijk op liefde wil geven. Wat is liefde? En wat voor soorten zijn er allemaal? Wat gebeurt er precies in je brein als je verliefd wordt?
Liefde in Beeld
Over liefde bestaan al vele verhalen en theorieën. Vaak gaan ze over de zoektocht naar de Ware - maar bestaat die eigenlijk wel? En hoe herken je die dan?

Liefde in Beeld

Liefde in Beeld

Sprookjes en films spiegelen ons een heel specifiek beeld van de liefde voor. Klopt dat beeld wel? En is het wel het hele verhaal? Dit boek belicht ook wat er na het sprookje gebeurt, en waarschuwt voor vele valkuilen, zoals kinderen krijgen en samenwonen (tip: doe eerst de IKEA-test!)

Liefde in Beeld

---

Liefde in Beeld

Het boek gaat ook over trouwen (en scheiden), over hoe je het leuk kunt houden op de lange termijn, over liefdesverdriet en natuurlijk sex.

Liefde in Beeld Klik op het plaatje voor de grote versie


Liefde in Beeld
De tekenares laat ook veel van zichzelf zien in dit boek, en van het huwelijk met haar man (en inkleurder) Yiri. Zij lijken de ideale liefde te hebben - maar is die ook bestand tegen de Seven Year Itch....?

Liefde in Beeld 

Liefde in Beeld

---

Liefde in Beeld 

Loopt deze zoektocht naar wat liefde is dan tragischerwijs juist op een scheiding...?
Of is ware liefde bestand tegen alles?

Liefde in Beeld
Dit boek bevat vele tips: tips bij daten, tips bij liefdesverdriet - sommige grappig, vaak het proberen waard - en misschien wel het allerbelangrijkste: tips om het op de lange duur goed te houden met elkaar.
Liefde in Beeld
 

Doelgroep

Dit boek is leuk voor iedereen die van een ander houdt of van plan is dat te doen.
Er komen algemeenheden over sex aan bod en enkele blote (getekende) lichamen, wat het boek prima geschikt maakt voor kinderen vanaf een jaar of 12.


Liefde in Beeld
Over de makers

Margreet de Heer (1972) is afgestudeerd theoloog maar besloot na haar studie al heel snel om haar passie na te jagen: strips maken. Zij heeft in diverse tijdschriften gepubliceerd, waaronder J/M, Yes, Flo', Viva Mama, Zij aan Zij, Jippo en Farfelu. In 2007 kreeg zij een vaste maandelijkse rubriek in dagblad Trouw waarin zij filosofische en spirituele stripreportages maakte. Hieruit vloeide in 2010 haar eerste boek voort, Filosofie in Beeld.

Margreet wordt bijgestaan door haar man Yiri T. Kohl (1975), tekenaar van de underground comix-serie Bijlmer Boys. Na een start in strips wijdde Yiri zich een poos aan beeldende kunsten als schilderen en het maken van kleifiguurtjes, en ook aan het schrijven van gedichten, waarvan twee bundels in eigen beheer verschenen zijn. Sinds 2008 doet hij het inkleurwerk van veel van Margreets strips.

Margreet en Yiri zijn getrouwd in 2009 en hebben sindsdien vele projecten samen gedaan, waaronder de boeken Filosofie in Beeld, Religie in Beeld, Wetenschappen in Beeld en Wereldheerschappij in Beeld.
Zij wonen en werken in Amsterdam met een kat in een huis vol verhalen.

De Pers


- Recensie door Jos van Waterschoot op Stripschap.nl:
"…door de persoonlijke toon en de openhartigheid is het wel het boek waar ik me het meest bij betrokken heb gevoeld. En dat heb ik niet vaak als ik strips lees, en al helemaal niet als ik educatieve strips lees. Ik beschouw dat dan ook als de best mogelijke aanbeveling voor dit boek!"


Bestel een gesigneerd exemplaar

Maak 16,95 euro + 3,00 verzendkosten (binnen Nederland) over naar IBAN NL91INGB0005436493, t.n.v. M. R. de Heer te Amsterdam, o.v.v. 'Liefde'.
Vergeet niet uw adres te vermelden en de naam die u graag voorin het boek wilt zien!

Bij bestelling vanuit het buitenland: 16,95 euro + 9,35 euro (verzendkosten binnen Europa), naar IBAN NL91INGB0005436493, t.n.v. M. R. de Heer te Amsterdam, o.v.v. 'Liefde'.
(BIC code INGBNL2A)

Bestellingen buiten Europa: 16,95 + 16,15.