Senoeni - Strips & Meer door Margreet R. de Heer
home    strips    cartoons    illustraties    webcomic    nieuws    biografie    winkel    engels    blog    contact


Religie in Beeld

Religie in Beeld
In februari 2011 verscheen bij Meinema, uitgeverij voor religie en zingeving, (samen met Belgische uitgeverij Averbode) het stripboek Religie in Beeld, door Margreet de Heer - 120 pagina's lang, in full-color, 16,50 euro (inkleuring Yiri T. Kohl).
ISBN 978 90 211 4289 0 (Nederland)
ISBN 978 90 317 3171 8 (België)

---

- inhoud
- doelgroep
- bestellen
- over de tekenares
- de Pers
Inhoud

Na het succes van Filosofie in Beeld begint Margreet de Heer vol goede moed aan een stripboek over religie...

Religie in Beeld, door Margreet de Heer
De tekenares kiest hierbij voor de persoonlijke insteek en begint met het tekenen van haar eigen religieuze achtergrond als domineesdochter en theologiestudent.
Religie in Beeld, door Margreet de Heer
Vervolgens komen de drie Westerse religies aan bod: Christendom, Jodendom en Islam - drie geloven die meer met elkaar gemeen hebben dan dat ze van elkaar verschillen:
Religie in Beeld, door Margreet de Heer
Religie in Beeld, door Margreet de Heer
In overzichtelijke "notendop"-pagina's wordt de geschiedenis van de grote religies samengevat (Jodendom, Christendom, Islam, Hindoeïsme en Boeddhisme). Bovendien wordt aandacht besteed aan de Boeken, Symbolen, de Kern en Heilige Plaatsen van de verschillende godsdiensten...
Religie in Beeld, door Margreet de Heer
Religie in Beeld, door Margreet de Heer
Religie in Beeld, door Margreet de Heer
Ook wordt kort aandacht besteed aan de wetenschappelijke kijk op religie, en de moderne onderzoeken die daarnaar worden gedaan:
Religie in Beeld, door Margreet de Heer
Doelgroep

Dit boek is leuk en leerzaam voor gelovigen én ongelovigen. Het is met name geschikt voor godsdienstonderwijs (of catechese) aan kinderen vanaf een jaar of twaalf. Het boek dringt geen eigen geloofsvisie op, maar daagt de lezer uit om bij zichzelf na te gaan hoe zijn/haar eigen geloof eruitziet.


Bestel een gesigneerd exemplaar

Maak 16,50 euro + 3,00 verzendkosten (binnen Nederland) over naar gironummer 54 36 493, t.n.v. M. R. de Heer te Amsterdam, o.v.v. 'Religie'.
Vergeet niet uw adres te vermelden!

Bij bestelling vanuit het buitenland: 16,50 euro + 9,35 euro (verzendkosten binnen Europa), naar IBAN NL91INGB0005436493, t.n.v. M. R. de Heer te Amsterdam, o.v.v. 'Religie'.
(BIC code INGBNL2A)


Over de tekenares

Margreet de Heer (1972) groeide op in een domineesgezin waar altijd ruimte was voor vragen en discussie. Ze studeerde theologie aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde haar doctoraal in 1999. Onmiddellijk daarna besloot zij dat ze stripmaker wilde worden. Na jaren aan de weg timmeren en een baan in stripwinkel Lambiek (waar zij samen met Kees Kousemaker een boek schreef over de Nederlandse strip), brak zij in 2005 door naar full-time striptekenaarschap met strips in bladen als Yes, Zij aan Zij, Viva Mama, Flo', Jippo en Farfelu en in kranten als NRC.Next en Trouw. Daarnaast tekent zij cartoons op congressen en vergaderingen.

In april 2007 verscheen in Trouw haar eerste stripreportage over een filosofisch onderwerp, tot eind 2010 een maandelijks terugkerend onderdeel van de bijlage De Verdieping. Naar aanleiding van deze strips vroeg uitgeverij Meinema haar in mei 2009 of zij een stripboek over filosofie wilde maken, dat verscheen in de lente van 2010. Religie in Beeld is het tweede boek in de reeks. In de herfst van 2012 volgt er nog een derde deel, Wetenschappen in Beeld.

Religie in Beeld, door Margreet de Heer

De Pers over Religie in Beeld:

"Op eieren lopen" - door Eline Veldt in Trouw
Recensie door Frank G. Bosman voor KatholiekNederland.nl
"Strippende domineesdochter tart fundamentalisten" - HetKanWel.net
"Een prikkel voor de geest én een glimlach op elke pagina" - KerkNet.be
"Informatief én leuk" - door Wim Schrijver voor de Leeuwarder Courant
"Religie in stripvorm" - op Kerknieuws.nl
"Leuk en informatief stripboek" - op RKnieuws.net
"Vijf wereldgodsdiensten in stripvorm" - op GoedGelovig
"Religie in een grafisch notendopje" - door Frank van der Lecq op 8weekly.nl
mediacolumn "Aangekruist" door Frank Bosman op Kruispunt Radio (YouTube-filmpje)
"Welk Boek Lees Jij Tijdens de Vakantie?" - op kuleuven.be
Religie in Beeld werd genomineerd voor de Prijs van het Spirituele Boek, in de Belgische Maand van de Spiritualiteit. De prijs ging op 22 oktober 2011 naar 'De Smaak van Stilte' van Bieke Vandekerckhove, maar de jury heeft mijn boek geëerd met een Speciale Vermelding!

"Kan een stripverhaal een spiritueel boek zijn? Het antwoord op basis van het boek van Margreet de Heer luidt, volgens de jury, “jazeker”. Haar bundel van pittige tekeningen is opgedragen aan een opa theoloog en aan de pionier van de Nederlandse strip. De Heer tekent op een grappige wijze de vijf grote wereldreligies en de hedendaagse spiritualiteit. Elke gelovige en ongelovige zal de tact en de kennis waarderen van deze striptekenaar. Spiritualiteit anders en verteerbaarder, besluit de jury."